Ботаници и хората на Данаилов се сдърпаха и за пиеса
Ботаници и хората на Данаилов се сдърпаха и за пиеса / netinfo

След скандалите между Ботаническата градина в Балчик и културното министерство през последните дни, днес ботаниците и хората на Данаилов се сдърпаха и заради театрален пърформанс.

Тази вечер от 20.30 часа актьори от Варненския драматичен театър трябва да представят спектакъл по пиесата на Георги Велчовски „Псета”. В представлението участват Свилен Стоянов, Юлияна Германова и музикантът от Ирландия Томи Санс. Според шефката на Ботаническата градина Ина Манчева гостуването на трупата е отдавна запланувано от тях мероприятие и те са домакините му. За естествен декор на пърформънса била избрана „Аллах бахча”. „Георги Велчовски е председател на дружеството на морските градини и паркове и е естествено да предпочете за място на спектакъла Ботаническата градина.”, заяви Манчева.

От Архитектурно-парковия комплекс, който е под шапката на министерството обаче твърдят, че събитието е тяхно. Домакин е този, който е собственик на мястото, контрират оттам.

Самият Георги Велчовски – играл с успех на добричка и варненска сцена – заяви за ДАРИК, че е против раздорите и е за това да не се унищожават ценни растения. „Не ме интересува кой е стопанинът, аз търсех подходящо място за пиесата, каза той.

Очевидци пък съобщиха, че днес в разсадника на Ботаническата градина е имало курбан за бъдещето на парковия комплекс.