Борисов се обижда от предложения за коалиция с ДПС
Борисов се обижда от предложения за коалиция с ДПС / cнимкa: Sofia Photo Agency
В ДПС настъпиха процеси, които изнервят ръководството й, и доказателство за това е нарушеното следствие по случая със смъртта на Ахмед Емин. Това заяви столичния кмет Бойко Борисов по повод разпространените тълкувания, че поведението на ДПС има за цел да доведе до политическа нестабилност в държавата.

Неформалният лидер на ГЕРБ обясни, че целта на ДПС е да уплаши всички нас, които сме виждали какво става в Косово, и да си кажем, че е по-добре да ги оставим да вършат безобразия във властта. Борисов заяви, че се обижда от предложението за бъдеща коалиция с ГЕРБ, която е заявила отначало, че няма да се подведе по удобната власт, и ДПС, която е учредена на етнически принцип и която, според президента и премиера, трябва да съществува, за да гарантира етническия мир.

По думите на столичния кмет, следствието по случая със смъртта на Ахмед Емин трябва да поеме отговорност за невзети натривки от присъствалите на престъплението, защото така е прикрило доказателствата дали Емин е бил убит или се е самоубил.

По повод смъртта на проф. Стойчо Раданов Борисов заяви, че и там следствената работа не е свършена добре и причината са тежките факти, изнесени от професора срещу управляващите, МВР и прокуратурата.