/ БГНЕС
Емил Костадинов сменя уволнената Ирена Соколова като областен на Перник
Премиерът Бойко Борисов поиска от кабинета подкрепа за отпускането на 16 млн. лева за ремонт на самолети. "За да се прибавят към всичко, за което ще ни хвалят на срещата на НАТО“, на която присъства Красимир Каракачанов, мотивира се министър-председателят в началото на днешното правителствено заседание.

"Използвам случая, че Каракачанов е на среща на НАТО. България е втора по изпълняване на критерия за тая година с 3,1% от БВП. Затова да добавим за всичко това, дето ще ни хвалят, което България е направила -16 млн. лева за 8 самолета, докато дойдат новите изтребители, да им бъдат подменени двигателите, за да нашите летци да си изпълняват задълженията и да бъдат сигурни", посочи Борисов.

ВВС с нови придобивки за въздушни операции

Той потвърди вече официално,че днес кабинетът ще гласува уволнението на областния управител на Перник Ирена Соколова заради кризата с водата. Преди дни стана ясно, че водата от язовир "Студена" е била отклонявана към Радомир, вместо към Перник.

"Като направим грешка, си я понасяме по един начин. Освобождаваме Ирена Соколова и назначаваме Емил Костадинов", съобщи министър-председателят.

Борисов поиска оставката на областния управител на Перник (ВИДЕО)


Борисов похвали кабинета и за това, че освен на България, „Стандарт енд Пуурс“ е повишил и кредитния рейтинг на София.

"Това са най-добрите отговори на най-голямата световна кредитна агенция, която оценява градовете. И София от днес има най-високия рейтинг на всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици. Когато те постигнат такива резултати, правителството има най-високия рейтинг на Балканите, а и в сравнение с Турция, Русия и Унгария, а столицата ни е на първо място, тогава още по-внимателно ще им слушаме критичните бележки“, заключи премиерът.