/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов поиска и оставката на областния управител на Перник Ирена Соколова. Решението е във връзка с кризата с водоснабдяването на града.

"В сряда ще има решение на МС, но аз съм й го обявил, казано й е, подготвили сме човек", заяви Борисов.
 
 

Стандард енд Пуърс даде на България най-високия кредитен рейтинг на Балканския полуостров. Тази оценка отговаря на всички атаки срещу нас. Посочва се стабилният напредък по присъединяването към ERM II и устойчиво икономическо развитие. Подобрена е рамката по несъстоятелността и прането на пари. Нетният ни държавен дълг е с 6% пункта по-нисък. Излишъците по текущата сметка ни осигуряват буфери и при нова криза ще сме подготвени.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 1 декември 2019 г.


След проверка на МОСВ: Водата за перничани е отклонявана към Радомир

"Имаше градове и области, където имаха повече проблеми, те си сложиха режим, харчиха разумно, режимът им падна”, каза Борисов.

"Подготвени сме, строим язовири за стотици милиони, да бяха казали, че водата свършва, но затова и кметът си понесе своята оценка на изборите, и областният управител, и шефът на ВиК. Мислим откъде можем да водоснабдим Перник допълнително, ако зимата продължава да е така", отбеляза премиерът.