Борисов: Нехуманно отношение към нелегално преминали границата ще се преследва от закона
Борисов: Нехуманно отношение към нелегално преминали границата ще се преследва от закона / БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви във фейсбук, че част от неговото изказване по отношение на гражданските арести на мигранти е било некоректно употребено.

Бойко Борисов: Можем сами да си пазим границата

"Разбирам, че част от моето изказване е некоректно употребено. Категоричното ми мнение е било и е, че гражданското общество трябва да бъде бдително, да подава сигнали и да не остава безразлично към нарушаването на закона, но в никакъв случай не трябва да има превишаване на права. Всяко беззаконие или нехуманно отношение не само, че не се толерира от държавата, но ще бъде и преследвано от закона. Взимаме всички мерки за по-добра охрана на границата", пише министър-председателят в профила си в социалната мрежа.

Всяко беззаконие или нехуманно отношение към нелегално преминалите границите не само не се толерира от държавата, но ще бъде преследвано от закона, допълва премиерът.

Борисов: 300 военни пращаме допълнително да охраняват границата

„И днес, и вчера на военните учения заявих, че настоявам да сме напълно адекватни на очакванията и променящата се ситуация по граничните райони. Никакви пропуски в този труден момент не можем да си позволим. Настоявам за пълна мобилизация и отговорно отношение. И считам, че действително правим всичко възможно и се води превантивна дейност, така че да се знае, че у нас не може да се преминава нелегално границите на ЕС", посочва още Борисов.