Борисов готов да се върне в Народното събрание, ако Станишев се извини
Борисов готов да се върне в Народното събрание, ако Станишев се извини / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Ахмед Доган е човекът, който от 20 години управлява България. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

„По време на нашето управление, е единственото време, в което той не беше на власт, затова беше ни дал срок, че след една година ще паднем. Успяхме да удържим и паднахме два месеца предсрочно”, каза още Борисов.

Той допълни, че не се е виждал с Ахмед Доган от много години. „Той има други приоритети, други партньори и аз не мога да съм в унисон с това, което той иска да се случва в България”, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

По повод протестите в България Борисов заяви, че никой не може да предвиди до кога ще продължи гражданското недоволство. Борисов обаче подчерта, че, ако е на мястото на премиера Пламен Орешарски, отдавна да си е подал оставката.

„Истински се надявам, че Станишев е прозрял, че тези протести не ги организират политически сили, те са организирани от недоволството на хората. Всеки, който си помисли или се опита да яхне подобен протест, ще бъде все едно яхва тигър - ще го свалят и ще го изядат. На тяхно много отдавна да съм подал оставка”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви пред журналистите още, че е готов да се върне в парламента, ако лидерът на БСП Сергей Станишев му се извини. „Готов съм да се върна в парламента, ако Станишев дойде и се извини”, категоричен беше бившият премиер. „Г-н Шулц прекрасно знае, че аз три пъти им предлагах един глас да им дадем от ГЕРБ, за да не се хващат с тези хулигани от „Атака”, заяви Борисов.