/ БГНЕС
Взима ли мерки Министерството на образованието (МОН), за да пресече нахлуването на "джендър идеологията" в българските училища?

Анкета на ЕК пита ученици: Момче, момиче или ...друго

На този въпрос ще отговаря днес във времето за парламентарен контрол ресорният министър Красимир Вълчев. Той ще отговаря и на депутатски въпроси за повишаване статуса на българския учител и относно финансирането на средното образование за периода 2020-2021 г. 

В парламентарния контрол ще участват още трима министри. Финансовият министър Владислав Горанов ще отговаря на въпрос как се изпълняват намеренията за едновременно присъединяване на България към Валутно-курсовия механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз. Към него има и въпрос, свързан с регистрирането и отчитането на фискалните устройства в търговските обекти.

Образователният министър: Не подкрепям проповядването на джендър идеологията в училище

Към спортния министър Красен Кралев има два въпроса - първият относно позицията на Министерството на младежта и спорта по Конвенцията на Съвета на Европа срещу манипулиране на спортни състезания, и вторият - относно спортната инфраструктура за лека атлетика.

На въпроси на депутати ще отговаря и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Единият от тях е за изпълнението на оперативна програма „Околна среда 2014- 2020“.