/ БТА
Той бе арестуван преди дни
Настоящият министър на вътрешните работи Бойко Рашков даде брифинг относно постигнатите резултати на Министерството на вътрешните работи покрай работата около изборите на 11 юли и ареста на кмета на с. Бата.

Рашков говори за купуването на гласове преди избори, като подчерта: „Преди 4 април тогавашното ръководство на МВР не е обърнало внимание на такъв вид престъпност. То изобщо не си е мръднало и малкия пръст за такъв вид престъпност“.

„Реалният вот в нашата страна е в залата на Парламента. Ние знаем, че сме недолюбвани от някои, особено от тези, които купуваха гласове преди 4 април. Ние открихме в хасковска област списъци с подготвени 28 000 избиратели. Никога до сега не бяха откривани такива списъци с лица, на които им е платено и се готвят да гласуват“.

Относно арестуването на кмета на поморийското село Бата, Рашков заяви: "Срещу него са образувани 2 досъдебни производства. Едното му е определено от българската прокуратура, а мярката му е "подписка". Затова не виждам основание служители от Министерството на вътрешните работи да му се извиняват".

Разпитани са лица, на които той е дал пари за изборите. За коя партия е агитирал да гласуват, мисля, че сами се досещате, предвид факта, че онзи ден лидерът на ГЕРБ беше там и наговори вулгарни неща", каза още Рашков.

Кметът на с. Бата Георги Георгиев беше задържан заради търговия с вот. Той управлява селото пети мандат. Издигнат е от ГЕРБ.