Бойко Борисов ще бъде разпитан от прокуратурата по досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица. Това потвърди самият той по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Естествено, че съм призован на разпит. Цялата работа им е да ни развеждат като маймуни", заяви Борисов. Бившият премиер коментира, че според него арестът му е имал за цел да осуети евентуална подкрепа от депутатите от ГЕРБ за военна помощ в Украйна.

Борисов: Арестуваха ме, за да не може ГЕРБ да подкрепи решение за доставка на оръжие за Украйна

Вече стана ясно, че прокуратурата ще призове и премиерът Кирил Петков на разпит. Той вече стана свидетел при акцията, по която бяха арестувани Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Софийската градска прокуратура възложи случая на следователи в СО-СГП, които да валидират "извършените до момента от некомпетентен орган процесуални действия", информираха от обвинението преди два дни.

Адвокат Менков внесе в съда жалбите срещу задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова

В сряда адвокат Менко Менков внесе в съда жалби срещу задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова за 24 часа по закона за МВР. В тях се твърди, че заповедите са формални и в тях се сочи единствено основание, без се сочат конкретни мотиви за задържането.