Даниел Хъл вече е с повдигнато обвинение
„Ние знаем за миналото на Даниел Хъл. Всеки човек има минало, но когато той е приел да бъде евангелист, явно се е променил и покаял”, заяви един от жителите на сливенския квартал „Надежда” – Николай Демирев пред NOVA, в коментар по случая със съдения за педофилия във Великобритания Даниел Хъл. Оказа се, че от години той е пастор в ромаската махала в Сливен.

Издирван и осъждан британски педофил стана пастор в Сливен

Даниел Хъл се е спасил от правосъдието на Острова, но бе открит в кв. „Надежда” от разследващ журналист на Би Би Си. От четвъртък сутринта Хъл е в ареста на сливенската полиция.

Прокуратурата вече му повдигна обвинение за блудство. От четвъртък той е задържан по подозрение за сексуални престъпления с деца от ромската махала на Сливен.

„Живял съм с него 3 години, живея още с него. Служител съм в неговата църква. Искам да подчертая, че той не контактува само с деца в молитвения дом. Ние имаме събирания на всички в понеделник, сряда, петък и неделя", каза Демирев.
 

По думите му Хъл е помагал на много възрастни хора – през зимата им давал дърва и печки. „Ние знаем откъде идват парите му. Той снима клипове със социално слаби хора, изпраща ги на спонсори и те му дават пари, които раздава на хората според нуждите им”, каза още Демирев.

„Кварталът има над 30 000 жители. Досега няма никакви оплаквания от пастора. Аз също имам дъщеря на 12 години. Тя посещава неговото младежко събиране. Имайте предвид, че Хъл прави това, което българските учители в Сливен не правят – деца, които не могат да си кажат името на български, говорят на английски", обясни Демирев.

По данни на Би Би Си, преди две години във Великобритания той получава 15 месеца затвор за педофилия. Забраняват му да напуска страната, както и да общува с малолетни в отсъствие на техен родител.

Хъл обаче успява да се пресели у нас и да купи няколко къщи в сливенския квартал „Надежда“.

Местните хора изобщо не подозират, че британецът е осъждан за педофилия.
 

В излъчен по британската телевизия филм се вижда как журналистът Пол Кениън хваща на тясно издирваното лице и му задава неудобни въпроси. Пред камерата Хъл отрича да е педофил беглец, след което демонстративно обръща гръб на екипа.
nova.bg