Близнаците Валентин и Борислав Динкови от Цалапица няма да обжалват мярката си за неотклонение "задържане под стража", която ще бъде гледана в четвъртък, съобщи БНР, като цитира техния адвокат Светлана Званчева.

Убийството на Димитър в Цалапица: Близнаците са укривали Рангел в дома си 4 дни

Жителите на селото, които бяха обявили протестно присъствие пред Съдебната палата в Пловдив час преди това, няма да отменят акцията си, става ясно от съобщение в тяхната група във Фейсбук. Недялко Малинов, баща на убития младеж Димитър Малинов заяви, че при това положение техният митинг ще се проведе пред сградата на прокуратурата в предварително обявеният час. Той призова хората, които ги подкрепят, да се съберат на новото уговорено място.  

Задържаните братя са с повдигнато работно обвинение за "укривателство" и подпомагане бягството в чужбина на заподозрения за извършител на убийството Рангел Бизюрев. Протестиращите обаче настояват те да бъдат привлечени като равнопоставени съучастници в тежкото престъпление и да получат най-тежките възможни присъди.

Пореден протест в Цалапица след убийството на Димитър (ВИДЕО)

В опит за успокояване на напрежението в четвъртък следобед за среща с обществеността в Цалапица пристига целият ръководен екип на Областната дирекция на МВР – Пловдив, начело с новия директор Радослав Начев.
БНР