Бизнесмен поиска ревизия на имотите на данъчен от на НАП-Враца
Бизнесмен поиска ревизия на имотите на данъчен от на НАП-Враца / снимка: DarikNews

Бизнесменът от Враца Марио Тончев поиска чрез медиите ревизия на имотите на данъчен инспектор от Териториалната дирекция на НАП-Враца. В последните две години две от фирмите на Тончев са били проверявани, а той е заподозрян  че "участва или е въвлечен в схема, целяща избягване на плащане на данъчни или осигурителни задължения или неправомерно ползване на данъчен кредит". Изготвените от НАП актове са общо за над 227 хил. лв.

“Нека да проверим хората, които ни проверяват, тъй като прозирам тенденциозност в действията на данъчните служители”, обясни действията си Тончев. Две от неговите фирми са обект на ревизии от страна на НАП. Той е бил заподозрян, че "участва или е въвлечен в схема, целяща избягване на плащане на данъчни или осигурителни задължения и/или неправомерно ползване на данъчен кредит". Като резултат е получил актове в общ размер на над 227 хил. лв. Актовете са обжалвани и част от сумите са отпаднали.  Отделно ревизия и акт е получила и неговата съпруга като частно лице.

Директорът на ТД на НАП-Враца Александър Александров обяви, че всички служители декларират ежегодно собствените си имоти и доходи  и тези на семействата им, като документите се носят в централното управление на НАП, след което се извършват проверки от инспектората. Въпреки това ще изиска допълнителна проверка на имотите на своя служител.  Той обясни още, че има много инстанции, които следят да не се проявява субективизъм в ревизионното производство.

От своя страна засегнатият Валентин Николов каза, че не познава лично бизнесмена Тончев и няма представа каква е причината за кампанията срещу него, но ще обмисли възможността да го подведе под отговорност за клевета.

Други новини от Враца