Футболни звезди и деятели на ЦСКА пуснаха обръщение към собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов след като първият обяви оттеглянето им от клуба.

Предлагаме текста без редакторска намеса.

Уважаеми г-н Ганчев, уважаеми г-н Инджов,

Обръщаме се към Вас като хора, които милеят истински за ЦСКА. Нашият живот е минал под знака на най-великия български клуб. Играли сме, печелили сме трофеи и големи европейски битки, виждали сме какво ли не. Видяхме и най-лошото - нашият любим клуб да бъде докаран до фалит.

Благодарение на Вас в момента ЦСКА го има и изглежда по-здрав от всякога. Не само - ЦСКА се върна към времената, когато четирите букви говореха много в Европа. В демократично време не сме виждали собственици на нашия любим клуб, които толкова много да милеят за него.

Вие не само спасихте ЦСКА, спасихте любовта на половин България. И знаем, че Вашата любов към "червената" идея е също толкова силна като нашата.

Напълно разбираме Вашето разочарование от някои мнения на фенове. Разбираме и Ви призоваваме най-искрено да преосмислите решението си. На първо място в името на ЦСКА. Защото Вие доказахте преди повече от пет години, че клубът ще го има и ще жъне успехи благодарение на Вашата всеотдайност към ЦСКА.

Вие сте хората, които накарахте всички да мечтаем, че славните времена на стадион "Българска армия" ще се завърнат и никога повече облаците на несигурността няма да висят над Борисовата градина. Вие сте хората, които определяте финансовата и трансферната политика. Нямаме никакво съмнение, че го правите по възможно най-добрия начин в името на ЦСКА.

Имаме безрезервно доверие към Вас и още веднъж Ви молим да продължите да ръководите любимия клуб. Не се съмняваме, че успехите ще дойдат. Дори още тази година.

Призоваме всички, които обичат ЦСКА да подкрепят нашия призив.
С уважение от хора, които са дали всичко от себе си за марката ЦСКА


Аспарух Никодимов; Димитър Якимов; Петър Жеков; Димитър Пенев; Стоян Йорданов; Пламен Марков; Георги Велинов; Иван Зафиров; Стойчо Младенов; Ружди Керимов; Никола Велков; Христо Запрянов


Източник: БТА