Други затворници гонили беглеца Борис Иванов, става ясно от ексклузивни кадри, показани от NOVA. По-рано бе лансирана версия за помагач, която бе опровергана.

Радев за избягалия затворник: Гоним го

Иванов избяга вчера от обект, където работел. Излежаващият присъда за блудства и кражби в затвора в Ловеч бил преместен в общежитие от открит тип в началото на месеца, след като изтърпял над половината от наложеното му наказание - 13 години затвор. В четвъртък той избяга от обекта, където работел. Там се трудели и още четирима затворници, каза вчера охранителят на обекта и допълни, че другите опитали да спрат Иванов. 

21 юни: Осъден за блудство и кражби избяга от затвора в Ловеч (СНИМКА)

Беглецът не е бил заснет от охранителни камери в района. Кадри обаче показват как други двама затворници го преследват, а след това се връщат след неуспешната си акция по залавянето му. Вижда се и трети затворник, който също се е включил в гонитбата.  И тримата се прибират към обекта, където работели, след като не успели да го хванат.

Зле написаните закони „приканват“ лишените от свобода да бягат от затворите

Междувременно полицията издирва Иванов и призова хората, които го забележат или имат информация за него, да сигнализират на телефон 112 или в поделенията на МВР. Вътрешният министър Валентин Радев отчете по-рано пред депутатите какви мерки са предприети за търсенето на беглеца. От думите му стана ясно, че в издирването се включил и хеликоптер. Министърът призна, че вероятно има пропуски във връзка с бягството, но сподели, че е оптимист за изхода по случая.
nova.bg