БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места за предстоящите почивни дни
БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места за предстоящите почивни дни / DarikNews.bg, архив
БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места за предстоящите почивни дни
91908
БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места за предстоящите почивни дни
  • БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места за предстоящите почивни дни

БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Новогодишните празници. Вагони ще бъдат включени към съставите на повече от 150 влака, които се движат по най-натоварените направления в страната. Повече са композициите, които ще пътуват към София, а целта е да се осигури безпроблемно прибиране на хората след Коледа и Нова година.

БДЖ осигурява 12 500 допълнителни места във влаковете за Новогодишните празници

Близо 150 влака ще се движат с увеличени състави в периода от 30-ти декември до 3-ти януари, каза Георги Георгиев от БДЖ.

"Така както за Коледа и за Нова година сме увеличили 173 вагона, разполагащи с над 12 000 места, от които 930 са спалните. Увеличени са влаковете основно пристигащи към София в последните дни от поредицата почивни - 2-3 януари. От големите градове Варна, Бургас, Русе, Видин, Кулата и Пловдив".

От БДЖ очакват, че допълнителните места ще бъдат достатъчни за всички пътуващи.

"Нямаме регистрирани пренаселени влакове и подадени сигнали, че е имало правостоящи или върнати хора от касите поради липса на или изчерпани места. Така че щом се справихме преди Коледа, предполагаме, че ще успеем да се справим и сега и да поемем целия пътнически поток".

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

Георги Георгиев посъветва пътниците "да внимават в предвид лошите метеорологични условия, най-вече в Северна България, при качване и слизане от влаковете, тъй като може да има заледени степенки. Също така да обърнат внимание на сигурността си - ако забележат оставен багаж, веднага да уведомят превозната бригада във влака".

От компанията напомнят още, че при закупуване на билет за отиване и връщане, може да се използва отстъпка от 10 до 30% от редовната цена.