/ БГНЕС
36-годишният мъж трябва да даде още доказателства за своето поправяне
Стефан Стефанов, който в края на март 2011 г. опита да обере банка в Сливен и взе за заложнички 6 служителки, остава в затвора, съобщава "24 часа". Мотивът на съдия Петър Стоицев е, че 36-годишният мъж трябва да даде още доказателства за своето поправяне.

БГНЕС

До момента от 15-годишната присъда Стефанов е изтърпял 8 г., 1 месец и 15 дни. От работа му се приспада 1 година и 15 дни и му остават да излежи 5 г., 9 месеца и 24 дни.
 
Банковият обирджия от Сливен поиска свобода заради жена и любов

В своя полза Стефанов посочи, че в затвора в Кремиковци работи и още на третия месец му е бил даден шанс да се труди. Затворническата администрация е против неговото освобождаване, защото смята, че има какво да се направи за неговото превъзпитание.

БГНЕС

Според Стоицев той частично поема отговорността за стореното, но все още не е осъзнал напълно мотивите за криминалното си поведение.

15 години затвор за банковия обир в Сливен

На 23 март 2011 г. Стефан Стефанов направи опит да обере банковия клон в центъра на Сливен, като простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници. Последваха повече от 18 часа преговори с психолози от МВР, след които той освободи заложниците и се предаде. След това Стефанов призна, че планирал обира 6 месеца, но нещата се объркали. Той каза, че имал и съучастници, които да му помогнат при бягството, но отказа да ги назове. За охранителя пък обясни, че не спазил заповедта му да легне на земята и затова искал да го рани само в ръката, но го уцелил в рамото.