Атанасов: Правителството закъсня с представяне на позиция за Косово
Атанасов: Правителството закъсня с представяне на позиция за Косово / netinfo

Правителството закъсня с представяне на позиция за Косово. Това заяви в Русе депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов. Рискове има и при признаване, и при непризнаване на новата държава, но това трябваше да стане веднага. Желанието да се харесаме и на Вашингтон, и на Брюксел, и на Москва носи опасност да оберем негативи и от трите страни, коментира Атанасов.

Той добави, че за изготвянето на обща позиция трябваше да се свика Съветът за национална сигурност, което не беше направено, а правителство и президентът трябваше отдавна да са изработили твърда позиция.

Ген. Атанасов съобщи, че в сряда ще инициира в парламента подписка за създаването на анкетна комисия, която да проучи пътуването на група министри до Монако.

В края на ноември Румен Петков, Асен Гагаузов, Веселин Близнаков, Кирил Ананиев, както и Весела Лечева, са прекарали седмица в Монако, под предлог, че са на държавно посещение, като според Атанасов са били там "на разноски на български олигарси, обслужвайки частни интереси." Европейска практика е, ако бъде доказана подобна злоупотреба с власт, тези хора да си подадат оставките, заяви още Атанасов.