Атаките срещу МВР са удобни за ГЕРБ според Валентин Петров
Атаките срещу МВР са удобни за ГЕРБ според Валентин Петров / снимка: Sofia Photo Agency
Атаките срещу МВР са удобни за ГЕРБ – това коментира Валентин Петров в предаването „Пропаганда” по Дарик радио. Той отрече да покровителства организираната престъпност и заяви, че ще съди за тези твърдения бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов, който в момента е общински съветник от ГЕРБ в Русе.

Ето какво каза главен комисар Валентин Петров:

Този човек вече по-скоро се изявява като политик, за негово съжаление и за щастие на съгражданите му – неуспял политик.

Той е свързан с ГЕРБ. Нека да говорим конкретно, от там ли идват атаките и дали тази компроматна война срещу МВР всъщност е политическа?

Вие имате ли някакво съмнение откъде идват атаките?! Активно в цялата тази атака се включи и формалният лидер на ГЕРБ. А той е толкова формален, че дори не смее да диша без да му каже неформалният лидер. Той се изправи да коментира моята професионална кариера и професионални качества. Човек, който е работил в „Човешки ресурси” и след това е бил помощник, който носи пощата на главния секретар, а се гордее от това и се радва да бъде представян като висш ръководител в МВР, обидно е да коментира моята кариерата и професионалните ми качества.

Атаките към вас идват от ГЕРБ и целта е предсрочни избори?

Атаките към мен са удобни за ГЕРБ.

Ще съдите ли Ваньо Танов тогава? Това е логиката, когато той е казал такива неща за вас.

Аз ще изчакам да приключат нещата. Смятате ли, че ще му се размине?! Нека той да бъде абсолютно сигурен, че такова нещо няма да му се размине. Но аз си мисля, че в случая по-скоро е възможно прокуратурата да повдигне обвинения и срещу двете лица – и срещу Танов, и срещу Илиев.

Има група служители на МВР, които не желаят да зачитат закона и правилата за работа в министерството. Това каза още в „Пропаганда” главният секретар на МВР: „Цялата кампания привидно е насочена към мен, но аз съм само средство за постигане на целта им, защото тяхната цел е доста по-висока. Дори Румен Петков е средната цел, по-високата цел вероятно е сваляне на правителството, предсрочни избори и т.н. и всички тези хора участват по един или друг начин в целия този сценарий”.