/ БГНЕС
Те са на първа линия в борбата с коронавируса, категорични са от съсловната организация
Асоциацията на покурорите в България излезе с изявление в подкрепа на българските полицаи, които се намират на първа линия в борбата с коронавируса у нас, пише "Правен свят". 

От съсловната организация изразяват благодарност към колегите си от МВР и споделят, че напълно подкрепят идеята за допълнително възнаграждение на полицаите, също както такова бе обещано на медиците.

Главният прокурор с апел: По 1000 лв. над заплатата и за служителите на МВР (ВИДЕО)

"Свидетели сме как пред последните дни полицейските служители, често без необходимите предпазни  средства, не са абдикирали от своите задължения, а са сред хората, на улицата, пред болниците и магазините и на всички други рискови места. Именно на тях разчитаме да гарантират спазването на реда и изпълнението на правилата в условията на извънредно положение, да идентифицират контактните на болестта наши съграждани, да подпомогнат здравната система и останалите ключови сектори, да успокояват обикновените хора по места", пишат от Асоциацията.

Ето и пълния текст на изявлението на съсловната организация на прокурорите:

От името на членовете на Асоциацията на прокурорите в България изказваме своята огромна човешка признателност към всички наши съграждани, които независимо от своята професия, всекидневно изпълняват своя дълг и самоотвержено полагат огромни усилия за да ограничат разпространението на заразата, да предпазят всички нас, да осигурят нормалното функциониране на обществото и да помогнат на заболелите и нуждаещите се.
Категорично подкрепяме идеята българските полицаи, които подобно на българските здравни работници, са на първа линия в борбата на цялото българско общество, да получат допълнително възнаграждение за своя опасен и отговорен труд. Свидетели сме как пред последните дни полицейските служители, често без необходимите предпазни  средства, не са абдикирали от своите задължения, а са сред хората, на улицата, пред болниците и магазините и на всички други рискови места. Именно на тях разчитаме да гарантират спазването на реда и изпълнението на правилата в условията на извънредно положение, да идентифицират контактните на болестта наши съграждани, да подпомогнат здравната система и останалите ключови сектори, да успокояват обикновените хора по места.
В тези толкова тежки, не само за нашата страна, но и за цяла Европа и целия свят времена, героите са сред нас, те са пред очите ни. Това са обикновените лекари, медицински сестри, санитари, полицаи, работници и служители от други сфери и сектори, производители на жизненоважни лекарства, медицинско оборудване,консумативи, хранителни продукти и т.н. и т.н.
Нека не ги предаваме и да бъдем достойни за техните усилия и жертви!
Убедени сме, че всички ние заедно и единни, като истински българи, ще преодолеем това изпитание в името на България и в името на нашите деца и родители.
Бъдете здрави и отговорни!          
"Правен свят"