Въпреки строгите мерки на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) по опазването на обществения ред заради футболни мач между отборите на „Левски“ и ЦСКА-София, отново се стигна до арести и пострадали хора, сред които и двама полицаи. След срещата подробности за извършените полицейски действия дадоха директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и заместникът му старши комисар д-р Антон Златанов.
 
Преди, по време и след дербито са задържани общо 44 души за нарушаване на обществения ред, носене на забранени предмети, пиротехника, и наркотични вещества.
 
Сблъсъци преди мача „Левски“ - ЦСКА, пострадаха двама полицаи 

Преди началото на футболната среща задържаните са 38, от които 13 не са допуснати в района на стадиона заради носене на забранени предмети, шестима са били без документи за самоличност, а от други трима са иззети наркотични вещества.

След края на мача са задържани още 6 души, които по време на дербито са хвърляли предмети по пистата и терена. На посетител, на когото му е прилошало, е оказана помощ и е откаран в болница.

БГНЕС

В резултат на предприетите действия, към 11.30 ч. столичните полицаи предотвратиха разрастването на конфликт между две групи от деветима фенове на двата отбора, които са отведени в полицейските управления. Час по-късно, по време на полицейски действия за овладяване на възникнал скандал между две големи групи от привърженици на единия от отборите, бяха леко ранени двама униформени от хвърлени по тях предмети.
 
По предварително съгласуване, ангажимент за охраната на реда на територията на стадиона бе поет от частна охранителна фирма, но столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост.
 
Автогол донесе успех на „Левски“ в дербито с ЦСКА (ВИДЕО)

Съгласно предварителния план, на място бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.