Малко след 19.00 ч. катастрофиралият автобус беше изтеглен от мястото на произшествието. Веднага след това движението по автомагистрала "Тракия" бе възстановено.

Образувалите се колони обаче са километрични и изтеглянето на автомобилите става бавно. От полицията призовават водачите да спазват правилата за движение и указанията на униформените.

ВСИЧКО ЗА ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Поради интензивния трафик по автомагистралата в района на катастрофата на 27-ми км при Вакарел от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) съветват шофьорите да използват следните алтернативни маршрути.

Те могат да изберат пътя София - Златица - Карлово, и обратно или пътя София - Самоков - Костенец, пътен възел "Мухово" на магистрала "Тракия", и обратно.

Снимки от катастрофата на АМ "Тракия"

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
 

БГНЕС


Младен Маринов: Жертвите на място са 6, имало е засичане на автобуса

В агенцията целогодишно, при 24-часов режим, работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища, припомнят от агенцията.

45 души са пътували в катастрофиралия автобус, МВР откри телефони за близките