Английският ММА боец: Мама е моят спасител, тя е моят герой
Английският ММА боец: Мама е моят спасител, тя е моят герой / снимка: ОД МВР - Бургас

„Мама е моят спасител, тя е моят герой", това заяви пред Монитор британският ММА боец, който вдигна на крак миналия понеделник голяма част от униформените в община Несебър.

26-годишният Джон Кери беше засечен в бургаски хотел. Там той е отседнал с майка си, която е дошла у нас, след изцепките му в Слънчев бряг и ареста му.

„Взех амфетамини и ги смесих с алкохол и затова полудях", разказа Кери, докато закусваше с майка си в ресторанта на хотела.

Той обясни, че ще стои у нас, докато свърши делото срещу него, което е насрочено тези дни в Районния съд в Несебър.

Още при изписването си от болницата преди няколко дни Кери обясни, че не помни среднощния екшън в понеделник вечерта, когато открадна мотокар, набоде с остриетата му два автомобила, потроши бензиностанция и оказа яростна съпротива на десетки униформени, като се самонарани с гаечен ключ. А при опита да бъде задържан бяха използвани едновременно пет чифта белезници.

Срещу британеца е образувано досъдебно производство. Преписката по случая е предоставена от Районната прокуратура в Несебър на Окръжна прокуратура в Бургас заради очакването срещу него да бъдат повдигнати множество сериозни обвинения.

На MMA боеца е наложена и забрана за напускане на България.