Христо Алексиев
Христо Алексиев / БТА
Има пропуски от страна на концесионера по отношение на сигурността на Летище София. Това заяви служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщения Христо Алексиев пред депутатите от ресорната парламентарна комисия, където отговаря на актуални въпроси в сферата на транспорта.

Министър Алексиев потвърди, че проверка на Европейската комисия е установила пропуски в сигурността на столичния аеропорт и допълни, че е даден срок на концесионера за тяхното отстраняване. Ако това не се случи, ще има санкции, дори може да се стигне и до прекратяване на концесионния договор, стана известно от думите на министъра. 

Не съм доволен от това как се изпълнява тази концесия и от работата на концесионера“, каза Алексиев пред народните представители от комисията.
„Очакваме много високо ниво на обслужване на пътниците и авиокомпаниите, което аз не виждам“, допълни още той. 

Министър Алексиев посочи, че не може да влиза в детайли относно извършената проверка, но обяви, че е провел среща с концесионера, който вече е поел ангажимент да реши този въпрос. 

Председателят на Комисията по транспорт в 48-ото Народно събрание и депутат от „БСП за България“ Георги Свиленски припомни, че неговата политическа формация е била против летището да бъде отдавано на концесия, тъй като е обект от националната сигурност на страната. 

До този момент фирмата концесионер не е разпространила официална своя позиция по темата.