Александър Томов смята, че процесът срещу него е политически
Александър Томов смята, че процесът срещу него е политически / снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд заседава по делото на Александър Томов за източване на ЦСКА и "Кремиковци". През февруари той получи оправдателна присъда по всички повдигнати му обвинения.

Томов застана пред съда по обвинения за присвояване на чужди вещи за близо 29 млн. лева от "Кремиковци" и на близо 3,5 млн. евро от ЦСКА.

Лицензът на ЦСКА умишлено не е бил платен, коментира пред журналисти в Съдебната палата експрезидентът на клуба Александър Томов днес. "Процесът е политически", каза още той и посочи, че има натиск върху съдебната система. „Не всички, обаче, са така. Има и много свестни", заключи той.

На 17 февруари т.г. Софийският градски съд призна футболния бос Александър Томов за невинен по същото обвинение. Прокуратурата настояваше той да бъде осъден на 10 години затвор.

Александър Томов смята че процесът срещу него е политически
netinfo

В началото на 2011 г. Софийският градски съд се произнесе с ефективна присъда от 9 години затвор за Томов. Две години по-късно Апелативният съд върна делото за преразглеждане. Процесът стартира за втори път през април миналата година.

До последно футболният шеф категорично твърдеше, че е невинен и че източване не е имало нито на ЦСКА, нито на „Кремиковци", а напротив - само "вливане".

Ако той бъде признат за виновен, ще лежи 10 години и ще се наложи заедно с бившия изпълнителен директор на "Червените" Александър Гарибов да връщат всички откраднати пари заедно с лихвите.