Емил Първанов-Ембака ще се предаде до часове. Това заяви в интервю за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия адвокатът му Росен Недин.

"Нямам контакт с Ембака, но имам неговото уверение, че ще се предаде. Това ще се случи до часове".

Емил Първанов е заподозрян за убийството на 47-годишният Николай Чивиев на автомагистрала „Струма" на 26 юни.

Според една от версиите във фаталния ден 37-годишният Емил Чачев се прибирал със съпругата и детето си от пазар в Петрич. Семейството пътувало с автомобил „Сеат". За да спести време, Чачев решил да премине през затворения участък на лот 4. Там обаче го пресрещнала кола на фирма „Агромах", в която пътували Николай Чивиев, младо момиче и още един работник. Тримата препречили пътя на „Сеат"-а. Заформил се скандал с псувни и закани.

Ембака убил работника на „Струма" в момент на афект, твърди адвокатът му

Според Росен Недин колата на Първанов е била потрошена от Николай Чивиев.

"Клиентът ми уточни, че автомобилът му е бил ударен с някакъв предмет. Започнало е преследване по пътя, бил е засечен. Господинът е започнал да нанася удари с палка и да троши колата му. Емил е бил в състояние на отбрана", обясни Недин.

Той изключи възможността Ембака, който е от санданското село Лешница, да отпътува зад граница, за да се укрие от закона.

Убиха с камък работник на магистрала „Струма" заради забележка

"Не съм съгласен с вас, че той е извършил това, в което го обвиняват. Срещата на магистрала "Струма" между Чивиев и Емил Първанов твърде много ми напомня за тази между Давид и Голиат", заяви юристът.

Междувременно Методи Бачев, шефът на строителната фирма, чийто служител е Николай Чивиев, опроверга думите на адвоката на Ембака. За Нова телевизия Бачев подчерта, че Чивиев е имал в себе си електрошок, но не го е използвал.

"Николай не се е защитил, защото там е имало жена, а той е такъв човек, че няма да посегне в присъствието на жена и на дете", заяви Бачев, като добави, че убитият работник в никакъв случай не е бил човекът, който е нападнал пръв.

По отношение на твърденията, че от Френския чуждестранен легион ще търсят отмъщение за жестоко убития Николай, Бачев отговори, че не знае какво би се случило.

Източник: Novanews.bg