5 години затвор за австралиец-педофил определи съдът във Варна
5 години затвор за австралиец-педофил определи съдът във Варна / www.sxc.hu

Близо 5 години лишаване от свобода при първоначален общ режим е наказанието, което Варненският окръжен съд присъди на австралиеца Джозеф Лий Смит за блудство с три малолетни лица и за създаването на порнографски материали. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

За всяко от трите блудства австралиецът е получил различно по размер наказание, като съдът е постановил той да изтърпи най-голямото в размер на 4 години и 11 месеца. Това наказание е завишено с още 6 месеца и така общият размер на присъдата е 5 години и 5 месеца лишаване от свобода, които Смит ще изтърпи в Софийския затвор.

Процесът срещу 36-годишния поданик на Австралия премина при закрити врати, при условията на съкратено съдебно следствие и пълно признаване на фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт. Съдът му присъди наказание под минимума от 5 години затвор, предвиден от закона.

Чужденецът призна вината си затова, че е блудствал с всяко от трите деца, ненавършили 14 години. При условията на продължавано престъпление от неустановена дата, през август миналата година, и до 7 ноември, когато бил арестуван, Джозеф Смит създал и порнографски материали - снимки и видеозаписи, за които използвал отново малолетните момчета.

Роденият в Канбера медик беше задържан под стража в началото на ноември миналата година. Австралиецът може да обжалва присъдата в 15-дневен срок.

Други новини от Варна