/ БГНЕС
Почетен караул и 21 топовни артилерийски салюта ще посрещнат държавния глава Вахагн Хачатурян
По покана на държавния глава Румен Радев на държавно посещение в България пристига президентът на Република Армения Вахагн Хачатурян. Визитата е в контекста на 30-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения между България и Армения, която се отбелязва тази година, съобщават от пресцентъра на президентството. 
 
От там уточняват и официалната програма:

На 18 октомври, вторник, от 10.00 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ президентът Вахагн Хачатурян ще бъде посрещнат от държавния глава Румен Радев с официална церемония, която включва почетен караул и 21 топовни артилерийски салюта в чест на госта. Вахагн Хачатурян ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

Нанси Пелоси пристигна на тридневно посещение в Армения

От 10.30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на „четири очи“, след което ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Армения.
 
В 11.45 часа в Гербовата зала Румен Радев и Вахагн Хачатурян ще подпишат съвместна декларация във връзка с 30-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Армения. В присъствието на двамата президенти ще бъде подписан и протокол за създаване на Арменско-Българска търговско-икономическа камара. След това Румен Радев и Вахагн Хачатурян ще дадат и съвместни изявления за медиите.
 
В рамките на посещението си у нас, което продължава до 20 октомври, президентът Хачатурян ще изнесе лекция в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Държавният глава на Армения ще бъде приет от министър-председателя на служебното правителство Гълъб Донев. Предвижда се още среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, посещение в Пловдив, както и срещи с представители на арменската общност.
Президенство на РБ