фенове
фенове / БГНЕС
30 души са задържани в различни районни полицейски управления в столицата преди днешното дерби между Левски и ЦСКА-София. Те са хвърляли бомбички и пиратки при придвижването си за футболната среща. Други са арестувани при влизане на стадиона заради намерени в тях забранени вещи.

фенове
БГНЕС

Първите петнадесетима, сред които има и непълнолетни, са задържани около 11:30 ч. на ул. "Николай Коперник" в столицата и са отведени в Първо Районно управление на СДВР. Малко по-късно, на бул. "Тодор Александров" фенове също са хвърляли пиратки и бомбички, при което един младеж е пострадал и има наранявания по главата, съобщиха от пресцентъра на СДВР.

"Синя" радост на Националния стадион, "Левски" победи ЦСКА с 2:1

При влизане на стадиона са задържани още хора с намерени в тях забранени вещи- бомбички и пиратки, маски, наркотични вещества и метална палка. На стадиона, по време на мача, 15-годишно момче се самонаранило с пиротехническо изделие.

Откарано е в болница с рана на ръката. Футболната среща между "Левски" и ЦСКА е преминала без сериозни нарушения на обществения ред, съобщават още от МВР.