20 училища в София правят подобрения за деца с увреждания
20 училища в София правят подобрения за деца с увреждания / netinfo

В 20 софийски училища ще бъдат изградени рампи за достъп от ученици с увреждания, реши Столичният общински съвет. За целта са осигурени 200 000 лв. от общинския приватизационен фонд, съобщи заместник-кметът по образование Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова подчерта, че съоръженията, които ще улеснят достъпа на ученици с увреждания трябва да са готови до 1 септември. На първия етаж на сградите се предвижда оборудване на класна стая със специални чинове и пригаждане на санитарните възли за ползване от децата с увреждания. За проекта на общината първо Дарик съобщи още преди около два месеца.

Заместник-кметът по строителството Ирина Савина съобщи, че до края на август трябва да приключи ремонтът на Ротодната при Централна гара. Общинският съвет реши да започне подготовка за отдаване на концесия за строеж на три подземни паркинга – под площад „Александър Батенберг”, под булевард „Витоша” в участъка от улица „Алабин” до булевард „Патриарх Евтимий” и в района на НДК. Главният архитект на София Петър Диков каза, че до 4-5 години в града трябва да има 30 подземни паркинга с капацитет за 20 000 автомобила.