/ iStock/Getty Images
"20 ученици от Математическата гимназия в Пловдив, били на обучение в Италия, и двама учители са поставени под 14-дневна домашна карантина заради коронавируса". Това съобщи д-р Моника Троянчева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция, цитирана от "Фокус".

Трима души са настанени в инфекциозна клиника Пловдив след престой в Италия

Учениците от 11 и 12 клас в гимназията са били на обучение в район в Южна Италия, където се разпространява коронавирусът, и са се върнали вчера. „Учениците няма да посещават учебни занятия и ще имат ограничени контакти, единствено в семейна среда в продължение на 14 дни. Ако имат оплаквания, ще бъдат предприети необходимите мерки“, каза Троянчева.

Трима души от Хасково, завърнали се от Милано са под карантина

По отношение на китайските студенти, дошли преди месец в АМТИИ в Пловдив, тя посочи, че карантинният им период е изтекъл и те вече посещават занятия, като няма притеснение за тяхното здраве.

Пловдивчанка е със съмнения за коронавирус

„Най-важното като превантивна мярка срещу коронавируса е да се спазва строга лична хигиена
, също да се избягват публични места, на които има струпване на повече хора, както и да се ограничат пътуванията, особено в зони, които са обявени са опасни във връзка със заболяването“, подчерта д-р Моника Троянчева.
ИА "Фокус"