12 от ранените при ж.п. катастрофата са откарани в болниците в Чирпан и Стара Загора
12 от ранените при ж.п. катастрофата са откарани в болниците в Чирпан и Стара Загора / снимка: Sofia Photo Agency, архив

12 души, ранени при влаковата катастрофа, са откарани в болниците в Чирпан и Стара Загора. Това съобщи за Дарик главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите му няма опасност за живота на нито един от пострадалите, поне това сочела първоначалната информация.

„Около 15.16 часа е постъпил сигналът за тежкото транспортно произшествие. Загинал е един човек, служител на Министерството на транспорта. Над 10 човека са ранени, но все още нямаме точна цифра за броя на пострадалите. 12 души са откарани в болници. Става въпрос за влака София-Варна, който пътува по южното направление", добави Лазаров.

По думите му след постъпването на сигнала за инцидента е уведомил министър Йовчев: „Създали сме организация с Министерство на транспорта, с Министерство на здравеопазването, местната власт, областната управа на Стара Загора".

Главният секретар на МВР добави, че ще се осигури охрана за багажа на всички, които са пътували във влака.

„Всички служби действат в пълен синхрон и взаимодействие. Започна огледът на инцидента. Той се води от следователи от Националната следствена служба. Още при получаване на сигнала съм информирал главния прокурор Сотир Цацаров с първоначалната информация", добави Лазаров.