Загубите на индексите са задълбочават
Загубите на индексите са задълбочават / netinfo

Загубите на индексите продължават да се задълбочават, като SOFIX и BG40 спадат с повече от 1 процент. Оборотът от сделките на българския фондов пазар надхвърля един милион и 700 хиляди лева, което говори за неголяма активност от страна на инвеститорите и продължаваща негативна тенденция.

Активизира се търговията по позицията на Петрол. На пазара се извадиха повече от 40000 ценни книги на дистрибутора на горива, при което цената спадна с повече от 6 процента. Най-търгуваната акция към обяд е тази на „Кремиковци”, която е и сред губещите най-много – повече о 7 процента. На отрицателна територия са още „Еврохолд България”, „Мостстрой”, „Каолин”.

След вчерашната негативна за капиталовия пазар сесия „Доверие холдинг” успява да възвърне част от загубеното и се нарежда в отбора на печелившите. Сесията започва успешно и за варненския „Агрия груп холдинг”, чиито акции се покачват с повече от 3,5 процента, както и за „Българска роза Севтополис”.

Сред компаниите, по позициите на които се забелязват най-големи изменения, но при ниски обеми, са подготвеното за приватизация „Слънце Стара Загора Табак”, което коригира с 61 процента нагоре при прехвърлен обем от 99 лота и „Пампорово”, при което поскъпването е със 73 процента при изтъргувани 96 ценни книги.

DarikFinance.bg