Авокадо

Авокадото е сред най-популярните афродизиаци. Богато е на ненаситени мазнини и това го прави полезно за сърцето и артериите, което от своя страна спомага сексуалната функция
Авокадо Авокадото е сред най-популярните афродизиаци. Богато е на ненаситени мазнини и това го прави полезно за сърцето и артериите, което от своя страна спомага сексуалната функция / ThinkStock/Getty Images
За пръв път турските производители изнасят авокадо за България. То идва от района на Алания, посочва ТРТ.

За България бяха изпратени 6 хиляди бройки авокадо след събирането на първия урожай в Алания.

Не дръжте това в хладилника!

Председателя на Съюза на производителите на авокадо Хилми Севилген отбеляза, че досега са изнасяли този плод за Полша и Украйна и сега започват износ и за България.

„Досега не бяхме изнасяли за България. Събрахме информация и разбрахме, че България внася авокадо от Гърция и от ЮАР. Изпратихме за България първата пробна партида от 6 хиляди плода, но само след една седмица направиха поръчка от около 15 хиляди плода. Идната седмица ще изпратим нова партида авокадо за България", каза Севилген.

Кои са най-здравословните пет храни, които да купуваме в магазина

Той допълни, че тази година в Алания са били събрани 50 милиона авокадо и ще продължат да ги изнасят за чужбина.

Севилген съобщи, че един крупен производител от ЮАР е установил контакти с тях и е поискал авокадо, което да изнася на пазарите в Швеция, Испания и Великобритания.
 
БГНЕС