Сега е лято, топло е и за да съхраним по-дълго време храните и напитките, независимо какви са те, ги слагаме в хладилника. Смятаме, че така ще ги задържим и по-свежи. След това и усещането при похапването и съответно пийването е още по-приятно.
Има обаче определени храни, които е препоръчително да държите извън хладилника, пише Insider. Вижте кои са те:
Домати
Ако сложите домати, купени от магазина, в хладилника, те ще загубят от вкуса и твърдостта си. Не е задължително, но е по-добре те да са на стайна температура.
Картофи
Студената температура влияе на вкуса на картофите. Най-подходящо е да ги държите на сухо и хладно място, можете да го сложите например в хартиена торба, където ще издържат до три седмици. Никога не ги оставяйте в найлонов плик, там лесно се промъква влага.
Лук
Този зеленчук има нужда от повече въздух около себе си, за да не се разваля бързо. Най-добре е да се държи на тъмно, сухо място, например килер, и да бъде изолиран от други продукти. В никакъв случай в хладилник!
Чесън
Колкото и странно да звучи, оставянето на чесън в хладилника всъщност може да ускори развалянето му. Препоръчва се да се държи в хартиена торба или картонена кутия на тъмно и сухо място.
Авокадо
В хладилника те ще узреят по-бавно и няма да задържат богатите си вкус и текстура. Оставете ги на стайна температура в купа на масата или плота.
Праскови
Сочността им ще се загуби, ако ги държите дълго на студено. Ако говорим за дългосрочно съхранение, по-добре ги сложете направо във фризера.
Мед
Медът е от редките храни, които не се развалят, ако се съхраняват правилно. Но в хладилника той би се захаросал и би загубил доста от натуралните си аминокиселини и витамини. Дръжте меда си в стъклен буркан далече от пряка слънчева светлина и големи амплитуди в температурата.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
Има обаче определени храни, които е препоръчително да държите извън хладилника, пише Insider. Вижте кои са те:
ThinkStock/Getty Images
Ако сложите домати, купени от магазина, в хладилника, те ще загубят от вкуса и твърдостта си. Не е задължително, но е по-добре те да са на стайна температура.
ThinkStock/Getty Images
Студената температура влияе на вкуса на картофите. Най-подходящо е да ги държите на сухо и хладно място, можете да го сложите например в хартиена торба, където ще издържат до три седмици. Никога не ги оставяйте в найлонов плик, там лесно се промъква влага.
Thinkstock/Getty Images
Този зеленчук има нужда от повече въздух около себе си, за да не се разваля бързо. Най-добре е да се държи на тъмно, сухо място, например килер, и да бъде изолиран от други продукти. В никакъв случай в хладилник!
ThinkStock/Getty Images
Колкото и странно да звучи, оставянето на чесън в хладилника всъщност може да ускори развалянето му. Препоръчва се да се държи в хартиена торба или картонена кутия на тъмно и сухо място.
iStock/Getty
В хладилника те ще узреят по-бавно и няма да задържат богатите си вкус и текстура. Оставете ги на стайна температура в купа на масата или плота.
/ iStock/Getty Images
Сочността им ще се загуби, ако ги държите дълго на студено. Ако говорим за дългосрочно съхранение, по-добре ги сложете направо във фризера.
ThinkStock/Getty Images
Медът е от редките храни, които не се развалят, ако се съхраняват правилно. Но в хладилника той би се захаросал и би загубил доста от натуралните си аминокиселини и витамини. Дръжте меда си в стъклен буркан далече от пряка слънчева светлина и големи амплитуди в температурата.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук