/ Thinkstock/Getty Images
Сега е лято, топло е и за да съхраним по-дълго време храните и напитките, независимо какви са те, ги слагаме в хладилника. Смятаме, че така ще ги задържим и по-свежи. След това и усещането при похапването и съответно пийването е още по-приятно.
 
Има обаче определени храни, които е препоръчително да държите извън хладилника, пише Insider. Вижте кои са те:

домати
ThinkStock/Getty Images

Домати
 
Ако сложите домати, купени от магазина, в хладилника, те ще загубят от вкуса и твърдостта си. Не е задължително, но е по-добре те да са на стайна температура.

Специалистите твърдят, че картофите са толкова полезни, че дори човек да яде само тях през целия си живот, "ще остане доста здрав"
ThinkStock/Getty Images

Картофи
 
Студената температура влияе на вкуса на картофите. Най-подходящо е да ги държите на сухо и хладно място, можете да го сложите например в хартиена торба, където ще издържат до три седмици. Никога не ги оставяйте в найлонов плик, там лесно се промъква влага.

лук
Thinkstock/Getty Images

Лук
 
Този зеленчук има нужда от повече въздух около себе си, за да не се разваля бързо. Най-добре е да се държи на тъмно, сухо място, например килер, и да бъде изолиран от други продукти. В никакъв случай в хладилник!

Специалистите препоръчват чесънът да се консумира суров, тъй като консервирането отслабва мощта му
ThinkStock/Getty Images

Чесън
 
Колкото и странно да звучи, оставянето на чесън в хладилника всъщност може да ускори развалянето му. Препоръчва се да се държи в хартиена торба или картонена кутия на тъмно и сухо място.

Хапвайки авокадо, спазващите диета скоро могат да забележат промяна в областта на талията
iStock/Getty

Авокадо
 
В хладилника те ще узреят по-бавно и няма да задържат богатите си вкус и текстура. Оставете ги на стайна температура в купа на масата или плота.

хладилник жена храни
/ iStock/Getty Images

Праскови
 
Сочността им ще се загуби, ако ги държите дълго на студено. Ако говорим за дългосрочно съхранение, по-добре ги сложете направо във фризера.

мед
ThinkStock/Getty Images

Мед
 
Медът е от редките храни, които не се развалят, ако се съхраняват правилно. Но в хладилника той би се захаросал и би загубил доста от натуралните си аминокиселини и витамини. Дръжте меда си в стъклен буркан далече от пряка слънчева светлина и големи амплитуди в температурата.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук