Връчиха сертификат за първи клас инвестиция на „Фрапорт”
Връчиха сертификат за първи клас инвестиция на „Фрапорт” / netinfo

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев връчи на главния изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Еърпорт Мениджмънт"Андреас Хелфер сертификат за "инвестиция първи клас", издаден от Българската асоциация за инвестиции.

Отличието се дава на дружеството-концесионер на летищата в Бургас и Варна, за проекта "Разширяване и модернизация на летище "Бургас".

Цялата планирана инвестиция на бургаския проект е в размер на 49,6 милиона евро, които ще бъдат вложени в различните му етапи до края на 2009 година, каза министър Мутафчиев.

Най-голям е делът на средствата за построяването на нов модерен пътнически терминал на Летище Бургас. Терминалът, в чието построяване инвеститорът планира да вложи 33,5 милиона евро, ще заема 43 200 кв. м и ще разполага с всички необходими удобства за пътниците и персонала на летището.

Проектът предвижда още подобряване на прилежащата инфраструктура на летището и изцяло преоборудване с нова техника за наземно обслужване - на стойност 6 000 000 евро.

"Фрапорт Туин Еърпорт Мениджмънт" АД спечели 35-годишна концесия за гражданските летища "Варна" и "Бургас" в края на 2006 година. Съгласно поетите ангажименти за целия период на концесията инвеститорът ще вложи в двете летища повече от 403 000 000 евро.