/ United Group
United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, стана член на Алианса за отговорен бизнес (Responsible Business Alliance). Това е най-голямото обединение на бизнеса в света, посветено на отговорното поведение във веригите за доставки в глобален мащаб.

United Group се присъединява към над 500 други членове на Алианса и неговите инициативи, които целят да подобрят условията на труд, околната среда и бизнес резултатите при спазване на утвърдени етични стандарти и практики. В компаниите, които членуват в Алианса, работят около 21 милиона души, а общите им годишни приходи възлизат на 7,7 трилиона щатски долара.

Отговорното набавяне на суровини и материали, както и устойчивите бизнес практики са в основата на стратегията на United Group. С присъединяването си към Алианса за отговорен бизнес, компанията се ангажира да спазва Кодекса на поведение на организацията във всички свои дейности и да изисква същото и от своите доставчици. United Group ще следи отблизо процесите в своите вериги за доставки, за да гарантира положителните промени по отношение на отговорните практики.

„Изключително съм щастлива, че United Group стана член на Алианса за отговорен бизнес и се гордея с работата ни, която ни позволи да се присъединим към стотици наши съмишленици в това обединение. Кодексът за поведение на доставчиците на United Group, който отразява принципите на Алианса, е гаранция, че цялата ни верига за доставки подкрепя усилията ни за постигане на по-светло и по-устойчиво бъдеще по етичен и отговорен начин. Без свързаността, която осигурява нашата индустрия, развитието на икономиките и обществата ни би било ограничено. Ето защо имаме отговорност към самите себе си и към нашите клиенти непрекъснато да прилагаме възможно най-високите стандарти“, каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

За United Group

Базираната в Нидерландия United Group е водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа. Компанията работи в осем държави и има над 15 милиона потребители и над 15 500 служители. Годишните ѝ приходи възлизат на около 2,5 милиарда евро. United Group разполага с най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите си най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които United Group предоставя на своите клиенти. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

За повече информация: https://united.group