Ремонтират Софийския околовръстен път
Ремонтират Софийския околовръстен път / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще направят символична първа копка на ремонта на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Церемонията ще започне в 13 часа в района на пътен възел „Драгалевци”.

Плановете за ремонта на пътното съоръжение включват реконструкция на участъка от “Симеоновско шосе” до бул. ”България “. Той е с обща дължина 4,5 километра. Ще се рехабилитират и два пътни възела – на “Симеоновско шосе” и на “Драгалевско шосе”.

За изпълнител на строителните работи след проведен търг по Закона за обществените поръчки беше определено “Обединение ЮГ” с водещ съдружник “ГБС инфраструктурно строителство “АД.

Това е дъщерна компания на „Главболгарстрой”. Строителният надзор на обекта ще се извършва от “Път инвест инженеринг”.

Общата стойност на строителството на Южната дъга на околовръстния път възлиза на 39,2 млн. лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на ремонта е 20 месеца. Модернизацията на Южната дъга е включена в Националната стратегия за интегрирано развитие на инфраструктурата на Република България за периода 2006 – 2015 г. Реконструкцията на трасето ще реши част от проблемите с трафика в столицата и движението от магистрала Тракия в посока Кулата.