Райфайзен Асет Мениджмънт управлява над 44 млн. лева
Райфайзен Асет Мениджмънт управлява над 44 млн. лева / netinfo

Над 44 милиона лева са акумулираните и управляваните от „Райфайзен Асет Мениджмънт” средства, съобщиха от компанията. Това съответства на 16.84% пазарен дял, сочат данните на Българската фондова борса.

„Райфайзен Асет Мениджмънт” е първото българско управляващо дружество, което дава възможност за достъп едновременно до местния финансов пазар и до най-динамично развиващите се капиталови пазари в световен мащаб. От старта на дейността си у нас са осъществени продажби на дялове от австрийските фондове за над 3.66 млн. евро. Привлечените на доверително управление и активи на целеви институционални клиенти са 3.1 млн. евро.

„Райфайзен Асет Мениджмънт” е изцяло собственост на „Райфайзенбанк – България”. Друго дружество на банката „Райфайзен (България) Балансиран Фонд” е най-големият балансиран фонд по обем на управлявани активи като от началото на публичното предлагане доходността му е 23.39% на годишна база.

От началото на публичното предлагане, към 8 декември 2006 година, доходността на дяловете в третото дружество на „Райфайзенбанк” – „Райфайзен (България) Фонд Акции” достигна 41.47% на годишна база. При инвестиран 1 лев, в началото на публичното предлагане на дялове от фонда, към 8 декември нетната стойност на активите на един дял се е повишил до 1.2889 лева. Активите под управление на фонда вече надхвърлят 11.1 млн. лева.