Няма масови уволнения в ДФ „Земеделие, твърдят от фонда
Няма масови уволнения в ДФ „Земеделие, твърдят от фонда / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Във връзка с политически изказвания за масова "чистка" в Държавен фонд „Земеделие" от фонда в позиция заявяват, че днес са били освободени десет души и това е под 1 процент от всички служители на фонда, които са около 2000 в цялата страна. Това съобщават от ДФ "Земеделие" в позиция до медиите "във връзка с появилите се нападки за масово уволнение на служители".

Промените във фонда са свързани с необходимостта от преструктуриране в началото на новия програмен период на Общата селскостопанска политика 2014-2020. За освободените позиции ще има конкурси и то само в случаите, в които се налага допълване с нови кадри. Техническите проблеми с официалния сайт на ДФ "Земеделие" бяха отстранени своевременно, се посочва в позицията.

"Няма опасност от загуба или спиране на евросредства заради днешните промени", е потвърдил изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Мирослав Николов, цитиран в позицията. Той е допълнил, че за да се ускори работата по завършване на програмния период 2007-2013, 40 души от областните дирекции на ДФЗ са командировани в Централното управление. Николов е съобщил, че е започнала и подготовката на новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020.