Некоректният бизнес не е в нашия отбор, отсече министър Стойнев
Некоректният бизнес не е в нашия отбор, отсече министър Стойнев / снимка: БГНЕС
Некоректният бизнес не е в нашия отбор, отсече министър Стойнев
70198
Некоректният бизнес не е в нашия отбор, отсече министър Стойнев
  • Некоректният бизнес не е в нашия отбор, отсече министър Стойнев

Изключително важно е бизнесът да усети подкрепата на държавата в борбата със сивия сектор, коментира министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. По- рано през деня той бе на посещение в Захарни заводи в Горна Оряховица, които празнуват 100 години от създаването си.

За седем месеца управление правителството показа, че е коректно към българския бизнес, изчиствайки забавените с години плащания, каза министърът. На тези, които смятат да работят в сивия сектор, той категорично заяви, че няма да бъдат в отбора на държавата.

"В нашия отбор са тези, които плащат данъци, осигуровки, редовно плащат заплатите. Държавата е коректно към тези предприемачи и не бави плащания от страна на бюджета, но на тези, които се опитват на гърба на честните и достойни хора да печелят пари, мога да им кажа следното: това повече няма да се случва. Оттук нататък държавата става коректен партньор с всички, които спазват закона", категоричен бе Стойнев.

Министърът на икономиката добави, че има заложени конкретни мерки за борба със сивия сектор, които ще бъдат предприети в близко бъдеще.

По думите му енергийната сигурност на България минава през проекта Южен поток. Построяването на газопровода и намаляването на транзитните такси ще доведе де понижаване в цената на самия газ и ще повиши сигурността в доставките. Крайно време е страната ни да се възползва от географското си положение, а не само да се говори за него, каза още Стойнев.