Над хиляда участници от 45 страни се представят на изложението Булмедика”
Над хиляда участници от 45 страни се представят на изложението Булмедика” / снимка: Sofia Photo Agency
Над хиляда участници от 45 страни се представят на изложението за медицинска техника "Булмедика/Булдентал", разположено в палатите на "Интер експо и конгресен център-София".

Изложението беше открито днес от министъра на здравеопазването Евгений Желев, в присъствието на заместник-министър Емил Райнов, председателите на Българския лекарски съюз (БЛС) и Българския зъболекарски съюз БЗС/, както и на народния представител Борислав Великов.

От участващите фирми, 52 са директни изложители, във форума има и 29 български фирми - производители на дентална и медицинска техника. Най-много са участниците от Германия, следвани от тези от Италия и САЩ. В зала 2 има организиран и групов щанд на производители на медицинска техника от всички страни от Балканите.

Министър Желев отбеляза, че за разлика от първите години, на това изложение, когато желанието за ново медицинско оборудване е било много по-голямо от възможностите на специалистите да го имат, днес и желанието, и възможностите за това са далеч по-големи. /БТА/