Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция
Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция / БГНЕС, архив
Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция
85960
Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция
Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция
  • Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция
  • Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция

Главният директор на Главна дирекция "Автомобилна инспекция" Владимир Колев е освободен от длъжност по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски.

Причина за това е, че Колев не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените му началници на областни отдели в ДАИ, поради което се е стигнало до пропуски в работата и корупционни практики.

ДСБ поиска оставката на Московски

Пред Дарик Владимир Колев коментира, че поема отговорност за слабостите в работата на ДАИ. По думите му, за да се спре корупцията в "Автомобилна администрация" е нужно облекчаване на административните дейности на инспекторите и повишаване на заплатите им.

32 тома доказателства по разследването за корупция в ДАИ

Причина за освобождаването е, че досегашният главен директор не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените му началници на областни отдели „Автомобилна администрация", поради което са допуснати пропуски в работата и нерегламентирани практики.

Владимир Колев работи в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация от 2012 година, а от 2 години е директор на "Автомобилна инспекция".

Колев уточни, че за цялото това време не е имал съмнения, че служителите му извършват корупционни действия.

„Винаги съм се стараел и съм спазвал закона. Службата е много голяма, с широкомащабни действия, как да огреем в 28 регионални отдела. Скрито явно са се правили някои неща, до мен не са достигали сигнали", коментира Колев.

Според Колев служителите на ДАИ са подложени на висок корупционен риск, а това в комбинация с ниското заплащане води до тези повтарящи се проблеми.

„Има прекалено голяма концентрация на власт в агенцията - един инспектор получава между 500 и 700 лева заплата, а вие сте му възложили да влезе във фирма, да извърши контрол, да напише акт, чиято стойност се равнява на неговата заплата" - добави още Владимир Колев.