32 тома доказателства по разследването за корупция в ДАИ
32 тома доказателства по разследването за корупция в ДАИ / БГНЕС

Трийсет и два тома доказателства представи Специализираната прокуратура пред съда по разследването за корупционната схема в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Корупционната схема в ДАИ действала повече от година

Част от доказателствата в папките са събрани със специални разузнавателни средства. Всички те са срещу директора на агенцията Цветелин Цветанов и още осем души. За седем от първоначално арестуваните прокуратурата иска постоянен арест.

Викат Московски на разпит заради ареста на шефа на ДАИ

Около година директорът на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов и още няколко негови подчинени са били обект на следене със специални разузнавателни средства. Това бе обявено в съдебната зала, докато Специалният съд заседаваше по искането на прокуратурата Цветанов и още шестима души да бъдат задържани в ареста. Това е ставало на няколко етапа, за да не бъде нарушаван законът.

Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов бяха задържани преди дни по обвинения за участия в организирана престъпна група, "продадени" изпити и вземане на подкупи. За ръководител на групата прокуратурата сочи Цветанов. От съда той поиска да бъде освободен от ареста.

Защитникът на Цветанов - Звезделин Лазаров, посочи, че оставането на клиента му в ареста би се възприемало като правораздаване, а не като правосъдие. Той заяви, че Цветелин Цветанов няма да се укрива.

В показанията на агентите от ДАНС Лазаров не видя доказателства за нито едно деяние от страна на клиента му. Не ставало и ясно как Цветанов е определен за ръководител на организираната престъпна група. Защитникът допусна Цветанов да има врагове, защото още при встъпването си в длъжност е подал сигнали към ДАНС за корупция.

Акцията в ДАИ - заради корупция, изнудване и търговия с шофьорски книжки

Един от основните свидетели е шофьорът на Цветанов. Показания са давали и служители на агенцията от различни градове на страната.

Очаква се съдът да се произнесе след около час по искането на прокуратурата за задържането на седмината.

Източник: БТА