Много по-малко туристи летуват в Кранево тази година
Много по-малко туристи летуват в Кранево тази година / netinfo

С 40 процента по-малко са туристите в Кранево тази година в сравнение с лятото на 2006 г., съобщи Стефан Няголов, председател на съвета по туризъм в Кранево.

Според запознати ситуацията е подобна и в останалите курорти. Тази година ги няма автотуриститите от Полша и Чехия, а именно автотуристите са най-много през лятото в Кранево. Много по-малко сърби и македонци летуват в курорта тази година. На организирана почивка в Кранево идват основно деца. Сезонът частично е спасен от посещенията на туристи от съседна Румъния, пише БГНЕС.

Средата на август е пикът на туристическия сезон, а във всички хотели в Кранево има свободни места. Това не е нормално, още повече че туристите ще започнат да напускат Кранево след около десет дни, коментира Стефан Няголов. Около 15 000 са леглата в почивните станции, хотели и квартири в курортното селище. 40 процента от тях не са заети.

Основната причина е лошата инфраструктура, каза председателят на съвета по туризъм. Въпреки предприетите ремонти и реконструкцията на главния път курортът продължава да прилича на строителна площадка.