Министърът на енергетиката Теменужка Петкова
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова / БГНЕС
Разчитам диалогът с всички участници на енергийния пазар да продължи, за да гарантираме дългосрочна стабилност в сектора. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на среща във връзка със становище на работодателските организации за злоупотреби на енергийния пазар, цитирана от пресцентъра на министерството.
 
Петкова е информирала участниците на срещата, че проектът на промени в Закона за енергетиката, с които се регламентират правомощията на КЕВР, свързани с регламента REMIT, е публикуван за обществено обсъждане.
 
Работодатели в протестна готовност срещу повишението на цените на тока

С транспонирането на европейските директиви се въвеждат ясни правила, за да се осигури ефективен контрол от страна на КЕВР за изпълнение изискванията за честна и открита конкуренция на пазара на едро на електрическа енергия в България, уточняват от министерството.
 
КЕВР: Предпоставки за драстично поскъпване на тока няма

В срещата с министъра са участвали изпълнителните директори на Български енергиен холдинг, АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица-изток 2", Българска независима енергийна борса, Национална електрическа компания, представители на синдикалните организации на Конфедерацията на независимите синдикати в България и на Конфедерацията на труда "Подкрепа", председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, Асоциация свободен енергиен пазар, Асоциацията на търговците на електроенергия в България.
 
Асоциацията на организациите на българските работодатели са отказали участие в днешната среща, се посочва в съобщението.