Майки ще протестират заради замразеното обезщетение
Майки ще протестират заради замразеното обезщетение / Sofia Photo Agency, архив
Майки ще протестират заради замразеното обезщетение
59402
Майки ще протестират заради замразеното обезщетение
  • Майки ще протестират заради замразеното обезщетение

Родители на малки деца от столицата отново излизат на протест срещу замразеното обезщетение за отглеждане на малко дете, което остава в размер на 240 лева и през следващата 2013-та година, след като парламентът одобри окончателно бюджета на Държавното обществено осигуряване.

От Инициативния комитет за повече грижи за децата в България обявиха, че ще протестират срещу отхвърлянето на техните обосновани предложения, които са били насочени към преодоляване на спада в раждаемостта през последните 3 години.

Сред предложенията бяха обвързване на майчинството през втората година с размера на минималната работна заплата, увеличаване на детските добавки от 35 на 110 лева и получаването им от всички деца, осигуряване на места за всички желаещи в общински или ведомствени детски ясли и градини до септември догодина.

„Всички сме окей да строим магистралите, но при положение, че хората няма какво да ядат... Само като споменеш цифрите и приключваш. Ние трябва да си жертваме живота в буквалния смисъл за децата си. Това е пълен кошмар. При изчисляване между първата и втората година, този месец майчинството ми е 83 лева, с тях трябва да живея до средата на януари", коментира пред Дарик Кристина Милтенова.