Лукарски: Докато аз съм министър, ВМЗ ще е държавно
Лукарски: Докато аз съм министър, ВМЗ ще е държавно / снимки: БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че докато той заем поста, ВМЗ ще бъде държавна собственост. Днес Лукарски се срещна с работниците в оръжейното предприятие, съобщава БГНЕС.

Лукарски увери работниците, че слуховете за съкращения в предприятието, които вървят, няма да се потвърдят. Той добави, че ВМЗ има поръчки и дори е подписан нов договор. Министърът не посочи с кого е сключен контрактът, но потвърди, че по него вече са направени няколко вноски.

Контрагентите обаче изчакват да се възстанови предприятието след взривовете. Министърът на икономиката изрази своето съжаление към хората, че работят в трудни условия, след като температурата в цеха, в който той влезе, беше над 30 градуса. Министърът призна, че в момента това са възможностите на държавата и обеща, че ще се направи всичко възможно да за подобряване на трудовите условия.

Лукарски Докато аз съм министър ВМЗ ще е държавно
netinfo

Лукарски допълни, че Министерството на икономиката прави всичко възможно служителите да имат работа, дори обеща при добри договори да бъдат увеличени заплатите и да се дават бонуси.

Източник: БГНЕС