Липски: Може да се наложи и други да последват примера на САЩ
Липски: Може да се наложи и други да последват примера на САЩ / netinfo

Първият заместник управляващ директор на Международния валутен фонд Джон Липски заяви, че може да се наложи и други страни през следващите месеци да последват примера на САЩ и да се ангажират с действия за спасяване на техните финансови институции, съобщава БГНЕС, като цитира АФП.

"Дискусиите по плана да изкупуване на непродаваемите активи показаха множество трудни за изпълнение възможности за избор, за да може такъв проект да постигне успех. Възможно е ръководителите на други развити икономики да трябва да се изправят пред подобни предизвикателства през следващите месеци", подчерта Липски в изявление в Лос Анджелис.

"Реалната наличност на финансовата глобализация означава, че политическите интервенции, включително и по по-дългосрочни въпроси на реформата за регуларизация и контрол, трябва да бъдат съвместими в световен план, за да бъдат ефикасни", добави той. Той призна значението на етичните проблеми, които поставя една "пряка бюджетна интервенция за решаване на кризите във финансовия сектор".