Кръстев: Няма да допусна продажба на безценица на БДЖ-Товарни превози
Кръстев: Няма да допусна продажба на безценица на БДЖ-Товарни превози / снимка: МТИТС

Плавният и спокоен преход към парламентарните избори, без сътресения в администрацията и търговските дружества е една от целите на новия служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев. Той обяви това на церемония по предаване на управлението на министерството, съобщиха от министерството. "Нищо няма да спирам, всичко започнато ще се движи на максимални обороти", добави Кристиан Кръстев, който досега бе зам.-министър.

Досегашният министър Ивайло Московски коментира, че Кристиан Кръстев е доказал професионализма си след години работа в сферата на транспорта, което е предпоставка, че ще изгражда стабилността на системата и ще продължи започналите проекти.

Служебният министър заяви, че ще разчита досегашният заместник-министър Валери Борисов да остане в новия екип, ако кандидатурата му бъде одобрена от служебния премиер Марин Райков. Жена ще бъде определена за втори заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията до края на седмицата.

На въпрос какви стъпки ще предприеме в БДЖ, новият министър посочи, че срокът за приватизация на Товарни превози е удължен с 16 дни и той лично няма да допусне продажба на безценица. "Ако има приватизация, тя ще е на адекватна, пазарна цена", каза Кристиан Кръстев.

Паралелно ще бъде изработен план за оздравяване на железниците и няма да бъде чакан последният ден от приватизационната процедура, за да бъдат предприети действия за подобряване на състоянието на дружеството.

Кристиан Кръстев изрази надежди за партньорство с новия министър, отговорен за развитието на електронното правителство Роман Василев.