Компании от Острова проявяват интерес за инвестиции в Гърция
Компании от Острова проявяват интерес за инвестиции в Гърция / netinfo

Британски компании проявяват интерес за инвестиции в Гърция, като най-атрактивни за тях се смятат секторите, свързани с туризма, изграждането на пристанищни съоръжения и предоставянето на консултански услуги, съобщава атинският вестник "Нафтемборики".

Dolphin Capital Partners вече оповести своите туристически проекти за Гърция, които включват участие в обекти на полуостров Пелепонес, в района на Тесалия и на о-в Милос.

Подобен интерес има и компанията за недвижими имоти Rock Spring и UKA group. Той се подхранва още и от британските бизнеснамерения на Pradera в Солун и Атина, на HSBC за търговските центрове "Мол" и на Minoan PLC на остров Крит.

Британският инвестиционен интерес е насочен към изграждане и управление на туристически, увеселителни и търговски центрове, а на по-късен етап и към участие на британски капитали в управлението на гръцките пристанища.

От лятото на следващата година Thomas Holidays възнамерява да активизири круизите от Солун за Черно море и Кипър, пише още в. "Нафтемборики".